Česko-německé kontemplativní setkání

O víkendu 18.-20. května 2007 se v klášteře paulánů ve Vranově u Brna uskuteční česko-německé setkání, které velmi doporučujeme všem, kteří se zajímají o kontemplaci. Setkání, vedené Janem Šedivým, dlouholetým lektorem Würzburské školy kontemplativní modlitby, má být příležitostí k vzájemnému poznání lidí dvou národností, kteří jdou podobnou duchovní cestou (znalost němčiny není podmínkou účasti!).

Přestože v názvu není uvedeno téma smíření, půjde také o ně. Smíření je jistě vždy osobní záležitostí a může se tedy odehrát jen mezi lidmi, jichž se týká. Setkat se však mohou všichni: všem může přinést oboustranné poznání, porozumění a sblížení. Termín akce byl stanoven záměrně na druhou půli května, kdy si pamětníci připomínají vypjaté události před 62 lety.

Náplní těchto dní bude kontemplativní ticho, přednášky, rozhovory, zpěv a modlitby. Organizátoři se snaží zajistit kvalitní přednášející. Tlumočník je domluven. Charakter setkání bude mít ekumenický ráz podobný setkáním komunity Taizé.

Program začíná společnou večeří v 18 hodin, končí nedělním obědem 20.5.

Cena: Základní cena 1.300,- Kč zahrnuje ubytování a stravu, pronájem přednáškového sálu, příspěvek pro lektora, pobyt organizátora, režijní náklady. Upozorňujeme, že v odůvodněných případech můžeme poskytnout slevu na účastnickém poplatku. Je možné přivézt si vlastní spacák a ušetřit tak za lůžkoviny. Solventní účastníci mohou naopak přispět vyšší částkou, než je stanoveno.

Záloha: Prosíme o zaplacení 500,- Kč do 10. dubna, a to nejlépe na náš účet č. 7642153/0800, je možno platit i složenkou typu C nebo hotově. Pro identifikaci plátce uveďte prosím jako variabilní symbol datum narození (DDMMRR, např. 210868 = 21. srpen 1968) stejně jako na přihlášce.

Popis cesty: Z vlakové zastávky Brno – Královo Pole autobusem č. 43 na konečnou. Vzhůru je třeba dojít pěšky. Nebo: Z hlavního vlakového nádraží: tramvají č.1 směr Řečkovice do zastávky Semilasso, pěšky mírně s kopce asi 3 min pod most k zastávce autobusu č. 43, dále viz výše. Vranov je asi 12 km od Brna, směr Kuřim, v České se odbočí doprava. Telefon pro bloudící: 541 239 264, 541 239 154.

Další informace a přihlášení: Radana Váňová, rvana@volny.cz

Zanechte komentář