Ars poetica 2007

aneb Duchovní cesta básníkova.

Literární a výtvarné letní dílny Ars Poetica jsou pokusem o zachycení tiché všední poezie života v rozmanitosti jejích forem. Průvodci se tu stávají básníci, kteří se uměli dotýkat středu věcí. Každý den programu je věnován jednomu básníkovi a jeho duchovní cestě.

Básníci letošní Ars poetica: J. Čapek, I. Blatný, Z. Rotrekl, J. Kolář, L. Novák, I.Diviš

Dílny jsou určeny nejširšímu okruhu zájemců, jsou vhodné i pro ty, kdo dosud cestu k literatuře nenalezli, nebo na ni neměli čas. Je také možné se zúčastnit jen některého večerního setkání. Termíny návštěv hostů se mohou měnit, doporučuje se raději několik dní předem ještě zavolat na čísto 736 176 635.

Dopoledne vě věnováno zábavě a nápaditým hrám; odpoledne: tvořivé, četba, možnost zkusit si některé grafické techniky. Každý večer se uskuteční setkání se zajímavými osobnostmi současné kultury. Součástí programu jsou nedělní lesní mše svtaé.

Harmonogram hostů (začátek v 19h , není-li uvedeno jinak):

28.7. Mirek Kovářík

29.7. Pavla Pečinková

30.7. Zeno Kaprál

31.7. Aleš Palán

1.8. Jan Rous

2.8. Eva Vlčková

3.8. Ivan M. Jirous + celodenní výstava fotografií Tomáše Vážana
4.8. Vráťa Brabenec a Joe Karafiát

5.8. večerní Slavnost světel

cena: (program, ubytování, strava) 1.650 Kč

místo: sokolské tábořiště Ježkov u Zábřezí (zd Dvora Králové n/L do Doubravice a odtud do Zábřezí)

ubytování v lese v podsadových stanech

pořadatel: sdružení „Quo vadis“ František Burda, mail: feaurmont@centrum.cz

kontakt, info, přihlášky: Tereza Vlčková-Burdová, Terez.Vlckova@centrum.cz

V každém člověku je ukryta schopnost vnímat a okoušet “chuť skutečnosti”, schopnost úžasu a němého okouzlení nitrem věcí i dějů a tak i schopnost “porozumění” sobě a světu. Pokorné a vášnivé hledání oné tajůplné smysluplnosti všeho co nás obklopuje je velikým dobrodružstvím, které chceme společně prožívat.
K tomu je člověku třeba jen jediné dispozice, otevřenosti, dopřát si času k spočinutí, k pohledu, k dotyku. Otevřenost dovoluje člověku spatřit nové skutečnosti i tam, kde již zrak bezpočtukrát dopadl. Otevřenost je tichým nasloucháním a očekáváním chvíle, kdy se poprvé objeví stonek klíčícího semene. Zvláštním darem takového úsilí je pak člověku radost ze setkání.

Program je určený pro každého, bez významnějších omezení. Není určen jen pro sčetlé, vzdělané, nadané a umělecky založeném, spíše pro ty kdo mají cht něco nového poznat a objevit. Věkově jsou dílny neomezené.

Zanechte komentář