Ten, kdo se vrátí domů

„Ten, kdo se vrátí domů,
je jiný než ten, kdo zůstává doma.“

Hermann Hesse

Jeden komentář k příspěvku “Ten, kdo se vrátí domů”

  1. OKMB říká:

    Na základní škole jsme měli spolužáka, který asi ve druhé či třetí třídě propadl k nám a došel s námi pak až do osmé třídy. Z té odcházel do hornického učiliště do Ostravy. My jsme pkračovali do deváté. Celou tu dobu co chodil s námi, byl považován za třídního šaška, do kterého se kdekdo strefoval a nebral ho vážně a on se všemu jen smál a nikomu z ostatních nepřipadlo, že by se snad chovali hloupě a že by to snad tomu spolužákovi mělo vadit.
    V deváté třídě pořádala třídní učitelka přednášku o hornictví a pozvala onoho spolužáka na tuto přednášku. Když přišel za ten necelý rok do třídy, začali kluci jako obvykle se svými posměvačnými výkřiky, ale před lavicemi už stál jiný kluk. Nepřidal se, ba naopak beze slova dal nějak najevo, že tohle se nedělá. Když hovořil, byl to najednou oproti ostatním skoro dospělý. A na konci hodiny, když se s klukama bavil, bylo vidět, že je to někdo, koho ti druzí začali brát.
    Možná jsem citát špatně pochopila, ale napřed mě napadl marnotratný syn a pak jsem si vzpomněla na toho spolužáka.
    A někdy opravdu nevím, jestli když se k nám vrací marnostratní synové, se je snažíme dost chápat a nebo s nimi otevřeně hovořit. Jestli vůbec voláme Hosana.

Zanechte komentář