Podzim na košířském Karmelu

Od pondělka 7. října obnovujeme pravidelný týdenní program v našem domě. Dnes začínáme eucharistickou oslavou v 19h, po které bude autorské čtení a hudební performance Ivy Folajtárové. Zítra zahájíme akademický rok bohoslužbou u Nejsv. Salvátora a ve středu 9. října, na sv. Diviše, obnovíme také pravidelné středeční mše v 18h u nás v Košířích. Budeme mít ovšem letos ve středy změny v celebrantech, střídat se budou otec Petr Glogar, převor od Pražského Jezulátka, a Václav Ventura, velký znalec mnišské a patristické spirituality – velmi vás tedy zveme, pokud budete mít čas a chuť.

V říjnu také opět budeme pokračovat v četbě klasiků duchovní literatury, letos čteme Temnou noc Jana od Kříže a případně později během roku i další spisy tohoto španělského mystika.

Pondělní setkání a mše jsou vhodné pro ty, kdo by se rádi po mši ještě zdrželi v našem přátelském kruhu, neformálně, nebo občas s nějakým programem, který najdete v příslušné rubrice těchto stránek. Středeční mše jsou velmi prosté, bez dalšího setkání, zato je možné se před nimi a po nich připojit k modlitbám komunity.

Pro odvážnější nabízíme také možnost připojit se k našim cestám na Karmel do Luké, kde nesídlí trvalá komunita sester, ale kam jezdíme zhruba jednou za měsíc o víkendech dobrovolnicky pracovat s místními dětmi.

V každém případě vás u nás rádi uvidíme

vaše košířské sestry karmelitky

Zanechte komentář