Svatovojtěšská pouť, Levý Hradec 26.4.2008

V pátek 25.4. bude zahájena letošní SVATOVOJTĚŠSKÁ pouť na Levém Hradci. Při slavnostní mši svaté v kostele sv. Klimenta bude kázat P. ThDr. Tomáš Mrňávek, řeckokatolický kněz a překladatel české biskupské konference. Bohoslužbu bude provázet zpěvem sbor sv. Vladimira poté následuje výstav Nejsvětější Svátosti, který zakončíme ve 22:00 liturgií se čteními.
Hlavní poutní den v sobotu 25.4. začne v 9:30 zpěvy Taizé v kostele. Poté, v 10:00, následuje mše svatá na louce před kostelem. Hlavním celebrantem bude P. Karel Kočí, který nám v následné besedě blíže představí komunitní centrum Matky Terezy. levý hradec - Svatovojtěšská pouťOd 12:00 do 14:00 bude možnost občerstvení. Také se můžete setkat se středověkými řemesly a vyzkoušet různé dobové hry. Ve 14. hodin zahraje nejen pro malé děti divadelní společnost Aleše Bílka – divadlo VYSMÁTO – pohádku Princezna a drak, aneb jak to bylo dál, když si Jirka Zlatovlásku vzal. Po pohádce, v 15:00 hod, zazní v kosele koncert duchovní hudby. Zazpívá pěvecký sbor A kapela MUTRA.
Všechny srdečně zveme do míst, která se významně zapsala do duchovních i kulturních dějin našeho národa, do míst, kde byl v kostele svatého Klimenta zvolen svatý Vojtěch druhým pražským biskupem (prvním Čechem).

z http://levyhradec.peplum.cz/

Já jen dodávám, že je to tam každoročně velmi krásné, atmosféra skvělá, lidé vlídní a ta dobová řemesla a hry jsem tam vecpala já. 😉 Přijeďte, být křesťanem žijícím v Praze a neznat Levý Hradec – to by snad ani nemělo jít. :-)))

Jeden komentář k příspěvku “Svatovojtěšská pouť, Levý Hradec 26.4.2008”

  1. Theodora říká:

    Fotky z akce si můžete prohlédnout na http://theodoraheller.rajce.idnes.cz/2008_04_26_Svatovojtesska_pout_na_Levem_Hradci/
    Pokud budete litovat, že jste nejeli, můžete přijet v září na sv. Ludmilu a pak se těšit na duben 2009… 🙂

Zanechte komentář