Co nás čeká

Nejprve však ještě poznámka k pondělku: úspěšně proběhl autorský večer na téma Samota, brzy se snad objeví i nějaké odkazy na fotografie, které jsme shlédli a rádi bychom na stránkách nabídli k dispozici původní skladbu pro klavír Petra Franka, dostaneme-li od autora souhlas. V prezentaci původní tvorby tentokrát převažovaly fotografie (Michaela Pluskalová, Jitka Novotná, Jitka Bendová, Martina Portyková, Barbora Ortová) a poezie (Vanda Kuběnová, Iva Folajtárová, Marie Pažoutová, Barbora Ortová, Theodora Dvořáková), mnohem méně bylo zastoupeno výtvarno (Alena Theodora Dvořáková a práce spojené s rekolekcemi na dané téma, které proběhly v únoru t.r.), hudba (Peter Franek, Iva Folajtárová). Téma příštího autorského setkání, které proběhne na podzim 2008 je Hle, člověk.

Co bychom však ještě rádi uskutečnili do konce tohoto akademického roku:

– příští týden se konají první zkoušky hudebního ansámblu, který bude doprovázet tradiční pozdnějarní soirée, které se uskuteční na zahradě našeho Karmelu v podvečer 23. června 2008.
pondělí 9. června budou našimi hosty sestry z kongregace Notre Dame (poračuje přehlídka řeholníků).
– na 16. června bychom rádi připravili debatní večer o filmu Matrix (zatím v jednání).
– o prázdninách se s některými uvidíme na červencových exerciciích Uspořádat si život, které proběhnou v kolínském domě jezuitů mezi 6.-13. červencem 2008. Některé další snad potkáme také na srpnových kontemplativních exerciciích ve Vilémově, případně v září.
– dovolujeme si také upozornit na zářijový kurz exercicií Jana Regnera SJ a sestry Olgy Zelené SSJ, který be zkrácené formě bude pracovat s některými klasickými tématy ignaciánských exercicií, může být tedy vhodný především pro ty, kdo by rádi podobné exercicie vyzkoušeli a nemají žádnou předběžnou zkušenost.

2 komentářů k příspěvku “Co nás čeká”

  1. Theodora Heller říká:

    Mírně exhibiční fotky z večera jsou na
    http://theodoraheller.rajce.idnes.cz/2008_05_19_Autorsky_vecer_Samota/

  2. Administrator říká:

    Jo, trochu to odpovídá, no ale proč ne… 🙂

Zanechte komentář