Novinky do začátku akademického roku

Krom drobných změn, kterých si povšimnete při první návštěvě naší kaple (viz také obrázek) a sálu )foto chybí), upozorňujeme na novou čtvrteční možnost účasti na liturgii komunity: v 17.30 slavíme mši sv., po ní nešpory a tichou modlitbu. Je možno přijít kdykoliv před začátkem a odejít např. po eucharistické oslavě… Celebruje Petr Blecha OCD.

Pokračují také pondělní mše sv., letos bude celebrovat střídavě Libor Ovečka SDB, Petr Havlíček SJ a Prokop Brož (fakultní kaplan KTF UK). Následuje tradiční neformální agapé, některé pondělky budou našimi hosty řeholníci a řeholnice komunit, které působí v Praze a okolí (v říjnu to budou pražští dominikáni a dominikánky).

V úterky od druhého říjnového týdne pokračuje pravidelná tichá meditace v kryptě kostela Nejsv. Salvátora u Karlova Mostu, a to vždy od 20.15 do 21.15h.

Ve čtvrtky (tj. ne v pondělky jako loni) se u nás bude opět scházet také modlitební společenství Vysokoškolského katolického hnutí (Studentský klub Betánie), setkání je připravováno studenty (a post-).

V zimním semestru zatím nebudeme pokračovat v četbách z velkých děl různých duchovních tradic, zato už 15. října proběhne další setkání zájemkyň a zájemců o Spiritualitu Karmelu. Zatímco ostatní aktivity jsou určeny studentům (ne však výlučně a nejen z pražské akademické farnosti :), účelem této skupiny je nabídnout prohloubení některých typických témat karmelitánské spirituality těm, kteří buď zvažují případné povolání k zasvěcenému životu anebo chtějí prvky této spirituality praktikovat ve vlastním duchovním životě.

Pro akademickou farnost a další přátele jsme společně s pražskými jezuity připravili i na letošní podzim a zimu několik kurzů rekolekcí a exercicií, doporučujeme nahlédnout do příslušné rubriky a včas se přihlásit na uvedené mailové adrese.

Na podzim připravujeme také tradiční pečení kaštanů a další autorský večer na téma Hle, člověk, setkání s buddhistickými přáteli ad. Vždy jsou vítány vaše návrhy a další podněty k činnosti…

Zanechte komentář