Co chystáme

Ale tedy nejprve, co je právě za námi: část redakce byla na kontemplativních exerciciích ve Vinoři, viz přiložené foto tady dole, pak u nás na Karmelu proběhlo dvoudenní setkání s Janem Šedivým, určené vedoucím kontemplativních exercicií a konečně včera večer otevřené setkání na téma kontemplace dnes. A zároveň jsme při mši zahájili oslavy sto let od úmrtí zakladatelky naší řeholní rodiny, blahoslavené Terezie Marie od Kříže, karmelitky. Za sebe nemohu než vyjádřit velkou radost za všechny tyhle události.

*   *   *

Co nás čeká dále? V pondělí 4. května se po eucharistii podíváme na cca 30minutový dokument o ikonách Marka Rupnika (dvd nelze dále zapůjčit!), o týden později, v pondělí 11. května se v rámci přehlídky řeholníků setkáme konečně s domácími, představí se totiž sestry karmelitky sv. Terezie, které si přizvaly speciální hosty.

Na přelomu května a června by se posléze mělo uskutečnit pravidelně jarněletní soirée, tentokrát ve stylu jazzového večera. Je možné a vítané se při této příležitosti aktivně, tedy hudebně, zapojit.

Zanechte komentář