Povýšení sv. Kříže

p1030190aV pondělí 14. září 2009 budeme slavit  u nás na Karmelu v Košířích v 18hod.  Tento ten totiž na Karmelu začíná období postu a odříkání, které trvá až do Velikonoc, zároveň je u nás zvykem při tomto svátku obnovovat během liturgie své řeholní sliby.

Je možné se připojit také k modlitbám komunity přede mší a srdečně zveme i na následující malé agapé.

2 komentářů k příspěvku “Povýšení sv. Kříže”

  1. Libča od sv. Matěje říká:

    Mohu se zeptat v čem přesně spočívá na Karmelu půst a odříkání? Jestli je některé odříkání konkretizováno? Nikde jsem o tom dopodrobna nečetla. Děkuji za odpověď.
    Upřesnila jsem své jméno z písmene L. Bylo mi sděleno, že je to neosobní.

  2. Administrator říká:

    Konkretizováno je, minimálně v konstitucích a v dalších interních dokumentech – ovšem nemůžu mluvit za jiné větve našeho řádu, konstituce bratří, mnišek a naše se přeci jen liší, už proto, že máme trochu odlišná pole působnosti. Konstituce a komplementární normy nám stanovují minimální společný základ. Např. v téhle době se vracíme k tradičnímu mlčení v refektáři, zatímco v létě bylo zvykem, že představená dávala často svolení k tzv. „rekreaci“, čili možnosti volného rozhovoru během jídla… Tolik jen na ukázku, zmíněné texty jsou určené jen členům komunity a předpokládá se, že si k tomu společnému základu také sami najdou další formy půstu a odříkání, takové, které podpoří jejich větší vydanost a přilnutí k Bohu.

Zanechte komentář