Enneagram

V rubrice Exercicie nyní najdete také několik základních informací o enneagramu, které mají ilustrovat, jak lze pro sebepoznání (nejen) v duchovním životě využít jedné z nových metod používaných pro diagnostiku osobnosti. Materiály připravil a poskytl k publikaci na těchto stránkách prof. PhDr. Vladimír Smékal z brněnské Fakulty sociálních studií.

2 komentářů k příspěvku “Enneagram”

  1. OKMB říká:

    Chvála Bohu.
    Člověk má denně chválit Boha. Jak praví svatí, proto se člověk narodil. A tak děkuji za výše uvedené, jelikož u základních přesvědčení jsem si uvědomila jako člověk, který se po cca 25 letech hledání vrátil k Ježíši, že jsem převážnou většinu života žila v přesvědčeních, které jsou napsané na pravé straně a za posledních 5 let postupně objevuji krásu napsaného na levé. Takže veliké díky Kristu.

  2. sestra denisa říká:

    Fajn, to jsem ráda, že jste pro sebe objevila na enneagramu něco pozitivního :). Tedy ve smyslu: osobně se mi zdá velice přínosný paradoxně právě proto, že nám dovoluje připustit si, že stejně tak jako ostatní lidé kolem nás i my jsme nositeli některých ne zcela pozitivních rysů naší osobnosti a že je dobré umět si je pojmenovat a přijmout, že bychom snad mohli být i takoví. Jak s tím nakládat dál, je druhá věc, to zas až jindy.

Zanechte komentář