Čtení z Knihy života

autografo Ve středu 14. dubna v 19h se setkáme na dalším čtení z Knihy života španělské mystičky Terezie od Ježíš. Vrátíme se k obsahu kapitol 14-21 (2.-4. stupeň modlitby) a přejdeme ke kapitole 22. Pracujeme s novým, dosud nevydaným překladem V. Kohuta, příslušné kapitoly poskytneme na požádání mailem. Připojujeme také pár poznámek ke kpt. 14-21: Poznámky ke KZ 14 až 21.

3 komentářů k příspěvku “Čtení z Knihy života”

  1. Libča od sv. Matěje říká:

    Děkuji za vaše další skvělé poznámky.
    Poznámka 16,4 mi připomněla okamžik, kdy jsem se nedávno při mši v kostele zeptala v duchu jako malé dítě: „Pane jak tě mám ráda?“ Bylo zvláštní, že za okamžik se mi opravdu vybavilo jak a jakým způsobem Ho mívám ráda. Trošku jako v těch 16,4. A tak už jsem se pokorněji zeptala: „A jak mě máš rád ty, Pane?“ A jen jsem naslouchala. Odpověď byla jiná než předchozí. Moc hezké.

  2. Administrator říká:

    Jiná než předchozí?

  3. Libča od sv. Matěje říká:

    Ano. Uvažovala jsem nad tím. Jak to vyjádřit? Klidné, tiché, laskavé,obepínající…jak to nazvat, snad plnost. Je to fakt těžké. Bylo to klidné a láskyplné. A teď to zkuste někdo jiný. Jak vás má Bůh rád ? Co jiného jsem ještě poznala, tak nás má rád „tááák moc“.

Zanechte komentář